Schuurs baalt van scheidsrechter: 'Achteraf kan dat heel belangrijk zijn'

Schuurs baalt van scheidsrechter: 'Achteraf kan dat heel belangrijk zijn'

09-12-2020 22:40 Laatste update: 22:44
58

Ook Perr Schuurs is erg teleurgesteld na de Champions League-exit van Ajax. De Amsterdammers verloren in eigen huis met 0-1 van Atalanta en moeten hun heil na de winter in de Europa League zoeken. Daar kan Schuurs nu nog niet aan denken.

"We hebben uiteindelijk een kans gehad om op 1-0 te komen, die maak je dan niet", zo blikt de stopper terug in gesprek met de clubkanalen van Ajax. "Je staat met een man minder, waardoor je wat aanvallender wil spelen. Dan weet je dat dit kan gebeuren", doelt Schuurs op de tegengoal.

Wedden

Meer odds

Volgens Schuurs had Ajax wel nog recht op een penalty. Klaas-Jan Huntelaar werd in de rug geduwd door Remo Freuler, alleen vond scheidsrechter Carlos del Cerro Grande dat te licht voor een strafschop. "Ik zag het van achteren. Ik denk dat dit eerder een penalty was dan gisteren bij Ronaldo (tegen FC Barcelona, red.). Het is de keuze van de scheids. Achteraf kan dat heel belangrijk zijn."

Ajax is nu actief in de Europa League na de winter. Daar wil Schuurs nu nog niet aan denken. "Wij wilden overwinteren in Europa, wat we uiteindelijk ook gedaan hebben. Maar nu overheerst wel teleurstelling dat we niet door zijn in de Champions League."