Droevig nieuws uit Italië: WK 1982-held Paolo Rossi (64) overleden

Droevig nieuws uit Italië: WK 1982-held Paolo Rossi (64) overleden

10-12-2020 06:34 Laatste update: 06:42
46

Droevig nieuws uit Italië. Paolo Rossi, een van de meest legendarische spelers uit de Italiaanse voetbalgeschiedenis, is op 64-jarige leeftijd overleden. Dat melden verschillende Italiaanse media, waaronder La Gazzetta dello Sport.

Ook de Italiaanse omroep RAI, waarvoor Rossi als commentator actief was, bericht dat Rossi is overleden. "Verschrikkelijk triest nieuws: Paolo Rossi is van ons heengegaan", geeft Enrico Varriale van RAI Sport aan. "De onvergetelijke Pablito, die ons allemaal verliefd liet worden op de zomer van 1982 en een lieve collega bij de RAI." Over de doodsoorzaak is nog niets bekend, al was Rossi al langer ziek.

Niet veel later plaatste de vrouw van Rossi, Federica Cappelletti, een foto met haar man op Instagram met de tekst 'Voor altijd'.

Rossi werd in zijn Juventus-tijd twee keer kampioen in de Serie A, won de Europa Cup I en II en de Italiaanse beker. Zijn beste momenten beleefde hij echter op het WK van 1982 in Spanje. Italië bereikte na drie gelijke spelen de volgende ronde, maar tegen het Brazilië van Sócrates en Zico maakte hij zijn eerste goals van het toernooi. In een legendarisch duel was Rossi met een hattrick de beul van Brazilië: 3-2. In de halve finale tegen Polen scoorde hij twee keer (2-0) en in de finale maakte hij de openingstreffer tegen West-Duitsland (3-1 winst).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Federica Cappelletti (@cappellettifederica)