Van Persie vroeg Wenger om 'killer' bij Arsenal: 'Dat is nou écht een winnaar'

Van Persie vroeg Wenger om 'killer' bij Arsenal: 'Dat is nou écht een winnaar'

10-12-2020 09:39
11

Robin van Persie heeft in zijn tijd als Arsenal-speler bij Arsène Wenger gesmeekt om de komst van Giorgio Chiellini. Dat onthult de oud-international in de podcast Effe Relativeren op het YouTube-kanaal van Kaj Gorgels.

Van Persie stond tussen 2004 en 2012 onder contract bij Arsenal, waar hij in zijn laatste jaren uitgroeide tot de grote ster. Het gaf hem ook meer verantwoordelijk, vertelt de spits. Zo praatte Van Persie regelmatig met Wenger over mogelijke aankopen. "Sommige mensen denken dat ik in mijn laatste fase ruzie heb gehad met Wenger, maar ik heb tot de dag van vandaag nooit ruzie gehad met de beste man. Nooit met een deur gesmeten, niets van dat. Altijd respectvol", vertelt hij.

"Op een gegeven moment voelde ik me geroepen om aan te geven waar het beter kon, om met Arsenal kampioen te worden", vervolgt Van Persie, die Wenger vroeg om de komst van Chiellini. Hij miste bij Arsenal een bepaalde winnaarsmentaliteit. "Ik heb een paar keer tegen hem gespeeld en dat is nou écht een winnaar. Dat zag je een paar weken geleden ook tegen het Nederlands elftal", zegt Van Persie over Chiellini.

"Hij is 36, maar geeft lachend negen ellebogen. Hij blijft lachen en krijgt niet eens een gele kaart. Dat soort winnaars, killers, heb je wel nodig. Ik vond dat we hem moeten hebben. Ik kwam met suggesties en namen op basis van mijn eigen ervaringen. We waren voorin heel goed en scoorden ontzettend veel, maar je keeper en je laatste linie zijn wel het fundament van je elftal. Dat was in mijn ogen niet op het niveau om echt mee te doen om het kampioenschap."