Advocaat: 'Heb ik nog nooit meegemaakt, maar dat geldt voor beide partijen

Advocaat: 'Heb ik nog nooit meegemaakt, maar dat geldt voor beide partijen"

10-12-2020 14:32
62

Feyenoord kan zich donderdag voor het eerst in zes jaar tijd verzekeren van Europees voetbal, maar de omstandigheden zijn verre van optimaal. Het veld in het Wörthersee Stadion, de Europese thuishaven van tegenstander Wolsberger AC, ligt er niet best bij.

Feyenoord mocht daardoor woensdag niet trainen in het stadion. "Dat heb ik nog nooit meegemaakt", wordt De Kleine Generaal geciteerd door het Algmeen Dagblad. Feyenoord zal dan ook op zijn tellen moeten passen in Oostenrijk. "Dat geldt natuurlijk voor beide partijen. De ploegen moeten hun spel aanpassen aan de omstandigheden, dat is duidelijk. Defensief een risico nemen is gevaarlijk. Dan denk ik aan de opbouw."

Aan de instelling van de spelers zal het in elk geval niet liggen. "Iedereen is gretig natuurlijk. Zo lang niet overwinterd, dat is echt een doel voor ons", aldus Orkun Kökcü, die deze week aanschoof voor de persconferentie. "Iedereen is zeker wel gefocust en gaat honderd procent geven, daar hoeven we niet bang voor te zijn."

Wolfsberger en Feyenoord trappen donderdag om 21.00 uur af. Alleen als Feyenoord wint, gaat het met Dinamo Zagreb mee naar de knock-outfase van de Europa League.