Maandprijs lonkt voor opgebloeide Eiting: 'Wilde iets anders, na 14 jaar Ajax'

Maandprijs lonkt voor opgebloeide Eiting: 'Wilde iets anders, na 14 jaar Ajax'

10-12-2020 14:54
48

Carel EIting voelt zich als een vis in het water in het Championship. De Ajax-huurling heeft tot dusver een prima indruk achtergelaten bij Huddersfield Town en is zelfs in de race voor een maandelijkse onderscheiding.

Eiting tekende in november voor drie doelpunten en is genomineerd voor de Speler van de Maand-titel. Adam Armstrong (Blackburn Rovers), David Brooks (Bournemouth) en Grant Hanley (Norwich City) zijn de drie concurrenten van de 22-jarige Amsterdammer, die met een goed gevoel terugkijkt op zijn eerste maanden in Huddersfield. "Ik houd van de mensen, ik houd van het land en ik houd van de gewoontes hier. Het is anders dan ik gewend was, maar ik voel me helemaal op mijn plek", vertelt hij aan de clubkanalen van The Terriers.

Wedden

Meer odds

De middenvelder was ook wel toe aan een nieuwe leefomgeving. "Na veertien jaar bij Ajax wilde ik iets anders – een nieuwe ervaring in een andere cultuur – om mezelf als mens én als voetballer te ontwikkelen. Vooralsnog heeft mijn keuze heel goed uitgepakt en daar ben ik erg blij mee. Ik leer elke dag weer iets nieuws over mijzelf."