Makkelie na klus in Parijs: 'Mooi dat een man met de status van Jol dit zegt'

Makkelie na klus in Parijs: 'Mooi dat een man met de status van Jol dit zegt'

Gepubliceerd: donderdag 10 december 2020 om 16:14do 10-12-2020 om 16:14

Danny Makkelie heeft woensdagavond het restant van de veelbesproken wedstrijd Paris Saint-Germain – Basaksehir in goede banen geleid. De leidsman werd vlak voor de wedstrijd opgeroepen, als vervanger van de Roemeen Ovidiu Hategan: voordat de wedstrijd hervat werd, maakte Makkelie een statement met de spelers van beide teams.

De spelers knielden samen met het scheidsrechtersteam in de middencirkel. Makkelie werd voorafgaand aan de wedstrijd ingelicht door beide teams en deed graag mee. "Heel indrukwekkend", reageert hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Dit was een mooi signaal naar de hele wereld."

Met het statement reageerden de hoofdrolspelers op de gebeurtenissen van dinsdagavond: beide ploegen liepen toen van het veld af nadat de Roemeense vierde official Sebastian Coltescu discriminerende taal gebruikte, ten koste van Basaksehir-assistent Pierre Webó. "Bij iedereen voelde je dat ze het belangrijk vonden om hun stem te laten horen", aldus Makkelie. "Want natuurlijk zou het niets uit moeten maken wie of wat je bent. Kleur, geloof, geaardheid; wat doet het ertoe? We hebben allemaal rood bloed."

Nadat hij door de UEFA werd opgeroepen, kreeg Makkelie al complimenten van oud-scheidsrechter Dick Jol. "Het is slechts wachten op de dag dat Makkelie een EK- of WK-finale fluit", liet deze weten. De leidsman uit Dordrecht reageert verheugd. "Mooi dat een man met de status van Dick Jol dit zegt. Ik kan inderdaad niet ontkennen dat het een prachtig jaar is geweest voor mijn team en mij. In vijf van de zes Champions League-rondes zijn we erbij geweest. Geweldig."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Makkelie de beste scheidsrechter van Nederland?

Ja
60%
Nee
40%
(410 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws