Bayern en Dortmund roken vredespijp: 'Zolang ik hier ben niet zulke transfers'

Bayern en Dortmund roken vredespijp: 'Zolang ik hier ben niet zulke transfers'

10-12-2020 17:32
14

Bayern München wekte in het verleden de toorn van Borussia Dortmund door diverse sterspelers bij de rivaal weg te kapen, maar daar is voorlopig een einde aan gekomen. Ook Erling Haaland is niet in beeld in de Allianz Arena. Dat stelt bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

Volgens Rummenigge heeft Bayern geen belangstelling voor de Noorse topschutter. "Haaland doet het goed bij Borussia Dortmund", zegt hij tegen Tuttosport. "Hij is een beest, scoort veel en hij verdiende de Golden Boy. Maar om eerlijk te zijn, zolang wij Robert Lewandowski hebben, hebben we hem niet nodig."

Rummenigge is sowieso niet van plan om de verhoudingen met Dortmund weer op het spits te drijven. "Zolang ik het nog voor het zeggen heb, zal er geen transfer als die van Lewandowski zijn." De Pool maakte in 2014 de veelbesproken overstap van de Schwarzgelben naar de Rekordmeister. "Ik kan niet voorspellen wat er in de toekomst gaat gebeuren, want ik sta hier maar tot december 2021 aan het roer."

De Champions League-winnaar werd in de wandelgangen ook gelinkt aan Paulo Dybala, die bij Juventus niet zeker is van een basisplaats. "Ik heb ervan gehoord, maar ik kan jullie verzekeren dat er niets van klopt. We hebben nog nooit contact gehad met zijn zaakwaarnemers", reageert Rummenigge.