Griezmann komt met statement: Barça-aanvaller breekt met Chinees bedrijf

Griezmann komt met statement: Barça-aanvaller breekt met Chinees bedrijf

Gepubliceerd: donderdag 10 december 2020 om 17:55do 10-12-2020 om 17:55

Antoine Griezmann heeft zijn sponsorcontract met de Chinese telefoonaanbieder Huawei verscheurd. De aanvaller van FC Barcelona spreekt zich daarmee uit tegen de manier waarop de Oeigoeren worden behandeld in China.

Griezmann had sinds 2017 een commerciële deal met Huawei, maar weigert nog langer aan het bedrijf verbonden te zijn. Volgens de 29-jarige Fransman moet Huawei zich meer inspannen om de rechten van mannen en vrouwen in het Aziatische land te respecteren. Hij is het niet eens met de opvatting van de telefoonaanbieder over de Oeigoeren.

Huawei levert software aan de Chinese autoriteiten, waarmee met een 'Oeigoeren-alarm' iemand uit de etnische groep op camera herkend kan worden. Dat bleek eerder deze week uit een onthulling van The Washington Post. Huawei erkent dat er testen zijn geweest, maar ontkent dat de technologie al is ingezet.

China ligt onder vuur bij mensenrechtenorganisaties. De Oeigoeren, een Islamitische minderheid, worden onderdrukt en gediscrimineerd. Zo heeft de Chinese regering al meer dan een miljoen Oeigoeren opgesloten in 'heropvoedingskampen'.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Antoine Griezmann (@antogriezmann)

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws