'Alaba en zaakwaarnemer zetten vier clubs op shortlist: La Liga geniet voorkeur'

'Alaba en zaakwaarnemer zetten vier clubs op shortlist: La Liga geniet voorkeur'

10-12-2020 18:16
17

Vier clubs maken kans op de handtekening van David Alaba, mocht hij daadwerkelijk vertrekken bij Bayern München. De 28-jarige verdediger ziet Real Madrid, FC Barcelona, Chelsea en Paris Saint-Germain als mogelijke bestemmingen, meldt BILD.

Alaba is komende zomer transfervrij en steggelde lang met Bayern over een nieuw contract. Beide partijen werden het echter niet eens over het salaris van de Oostenrijker, die de deadline liet verstrijken. De Champions League-winnaar besloot de aanbieding daarop in te trekken.

Wedden

Meer odds

Zaakwaarnemer Pini Zahavi onderzoekt daarom al de mogelijkheden voor Alaba, die vanaf januari mag praten met andere clubs. Een transfer naar een Spaanse topclub lijkt de voorkeur te genieten. Real Madrid beschikt echter al wel over aanvoerder Sergio Ramos, terwijl Zahavi geen goede relatie heeft met FC Barcelona.

Daarom koestert ook Chelsea nog hoop, al kan het salaris van Alaba van 380.000 euro per week een struikelblok vormen. Momenteel is Kai Havertz de best betaalde speler op Stamford Bridge met een inkomen van 340.000 euro per week. Ook PSG zal vermoedelijk een poging wagen, maar de Ligue 1 spreekt minder tot de verbeelding bij de linkspoot.