Perez haalt snoeihard uit: 'Een totale schande wat 'topclub' AZ heeft gepresteerd'

Perez haalt snoeihard uit: 'Een totale schande wat 'topclub' AZ heeft gepresteerd'

10-12-2020 20:56
67

Het is een grote schande dat AZ donderdag is uitgeschakeld in de groepsfase van de Europa League. Dat stelt Kenneth Perez, die de ploeg van interim-trainer Pascal Jansen na de 2-1 nederlaag bij HNK Rijeka op het rooster legt.

"Vooropgesteld dat je in een poule met Napoli en Real Sociedad derde kan worden. Maar AZ wil heel graag als een topclub benaderd worden in Nederland. Dan is het een totale schande wat er vanavond gepresteerd is op het veld van HNK Rijeka, de nummer vier van Kroatië", zegt Perez bij FOX Sports. "Dit op de mat leggen, vooral in de tweede helft waarin je eigenlijk de onderliggende partij bent... Ik heb dingen gezien in het spel qua snelheid, qua technische dingen. Ver en ver onder de maat."

"Het is een schandalige avond voor AZ dat je daar zelfs niet kan winnen", vervolgt de Deense analist zijn tirade. "Je moet deze wedstrijd gewoon winnen, hoe dan ook. De rode kaart was schandalig, dat hielp natuurlijk niet. Die scheidsrechters zijn mannen die vroeger nooit mee mochten doen op het schoolplein en zij moeten nu voetbalacties beoordelen. Maar dat neemt niet weg dat AZ ver beneden peil heeft gepresteerd."

Ronald de Boer plaatst vraagtekens bij het ontslag van Arne Slot. "Dit is echt schandalig. De directeuren van AZ zullen zich nu ook achter de oren krabben: was dit wel de juiste oplossing? Ik denk van niet." De Alkmaarders kwamen bovendien weer met tien man te staan na een rode kaart voor Jesper Karlsson. "Ze zetten geen druk meer, ze lopen alleen maar achteruit. Er hoeft maar één bal goed te vallen. Wat we in de tweede helft hebben gezien was dramatisch. Van deze ploeg moet je gewoon winnen, en vrij gemakkelijk ook."

De Boer vindt dat ook de steunpilaren het lieten afweten. "Stengs was echt heel, heel slecht. Boadu en Koopmeiners hebben we ook te weinig gezien. De enige die in mijn ogen echt goed speelde was Wijndal."