Jans houdt verwachtingen hoog: 'Dan ben je op weg om een goede te worden'

Jans houdt verwachtingen hoog: 'Dan ben je op weg om een goede te worden'

Gepubliceerd: vrijdag 11 december 2020 om 12:35vr 11-12-2020 om 12:35

Queensy Menig moet proberen om dit seizoen én volgend seizoen meer dan tien competitiegoals te maken. Dat zegt Ron Jans, zijn trainer bij FC Twente. Volgens de oefenmeester zijn dat soort statistieken nodig om een goede vleugelaanvaller te worden.

Tegen Ajax scoorde Menig twee keer, waardoor hij nu vijf doelpunten in de vaderlandse Eredivisie staat. "Hij is al op de helft, dus de ambitie mag best zijn om dit seizoen qua goals in de dubbele cijfers te eindigen", laat Jans optekenen bij Voetbal International. "En volgend seizoen wéér. Dan ben je op weg een goede vleugelspits te worden."

De trainer is met Menig aan de slag gegaan om aspecten aan zijn spel te verbeteren. "Queensy had altijd de naam een leuke vleugelspits te zijn. Maar wil je in het topvoetbal doorgroeien, dan is leuk niet genoeg. Als vleugelspits moet je ook meedoen in het druk zetten, in de verdedigende arbeid en betrouwbaar zijn aan de bal. En het gaat dus om rendement."

Dit weekend krijgt de 25-jarige Amsterdammer de kans om zich weer te laten zien aan het grote publiek. Op zondagavond speelt FC Twente in de eigen Grolsch Veste tegen AZ.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws