Openda ziet nog groot verschil tussen Club Brugge en Ajax: Dat is wereldtop

Openda ziet nog groot verschil tussen Club Brugge en Ajax: "Dat is wereldtop"

12-12-2020 07:39
81

Club Brugge wordt in België vaak gespiegeld aan Ajax, maar volgens Loïs Openda gaat die vergelijking nog niet op. De twintigjarige aanvaller, die door de Belgische topclub is verhuurd aan Vitesse, meent dat de Amsterdammers een stuk verder zijn.

"Club begint de kloof wat te dichten, dat is waar, maar voor mij is Ajax wereldtop", vertelt Openda bij Sport/Voetbalmagazine. "Ze hebben jeugd van uitzonderlijke kwaliteit, maar vooral slagen ze erin om in alle omstandigheden, tegen eender welk systeem, voetbal te spelen."

Wedden

Meer odds

Volgens Openda is het verschil tussen Club Brugge en Ajax dus nog steeds groot. "Ik heb onlangs de match van Club Brugge tegen Excel Mouscron gezien (0-0 op 28 november, red.). Gedurende negentig minuten probeerde Club het lage blok van de tegenstander te ontwrichten, een tegenstander die zelf niet veel liet zien. Zo'n wedstrijd winnen vergt meer inspanningen. Meer verbeeldingskracht ook, en Ajax lijkt daar in Nederland altijd toe in staat", stelt de spits.

"Als ploeg is het moeilijk om hen te verslaan. Je moet tegen hen één tegen één spelen, want als je hen als blok bekampt, maak je geen kans. Ze hebben altijd die kwaliteit in de passing die alles kan omgooien of opeens een doorbraak kan forceren", is Openda lovend over Ajax. Hij staat met Vitesse tweede in de Eredivisie, op twee punten van de Amsterdamse koploper. Openda scoorde vijf keer in elf duels.