Weghorst verklaart geheim achter succes: 'Geleerd om dat beetje te laten varen'

Weghorst verklaart geheim achter succes: 'Geleerd om dat beetje te laten varen'

12-12-2020 09:26
29

Wout Weghorst was vrijdag met twee treffers de grote man tijdens de 2-1 zege van VfL Wolfsburg op het Eintracht Frankfurt van Bas Dost. De 28-jarige spits had na afloop wel een verklaring voor zijn succes.

Dost zette Frankfurt via een strafschop nog op voorsprong, maar Weghorst boog de score om voor Wolfsburg. Daarmee staat zijn teller alweer op negen Bundesliga-treffers dit seizoen. "Ik was altijd bijgelovig met bepaalde rituelen", vertelt Weghorst. "Eerst mijn linkerschoen aantrekken, dat soort dingen. Maar sinds het begin van dit seizoen heb ik een soort mental coach, of hoe je dat ook wil noemen. Met hem heb ik daarover veel gesproken."

"Ik ben iemand die altijd alles geeft, blijft knokken, er honderd procent voor gaat", vervolgt Weghorst. "Nu heb ik geleerd om dat een beetje te laten varen, ik probeer nu ook van het spelletje te genieten en plezier te maken. Voetballen is namelijk het mooiste wat er is. Ik geef nog steeds alles, maar ik vertrouw ook wat meer op mijn talent. En dat is er. Het niveau waarop ik nu zit, hoe het nu gaat, is geweldig."

Dost toonde zich na afloop complimenteus over zijn collega-spits, net als hij werd opgeleid bij FC Emmen en Heracles Almelo. "Ik ken hem natuurlijk al heel lang. Hij doet het echt heel erg goed, hij doet het fantastisch. Ik hou vooral van zijn laatste goal. Hij maakte een heel goede loopactie en Kevin Trapp (keeper van Frankfurt, red.) had geen kans. Goed gedaan van hem."