Huntelaar kondigt na Ajax-PEC Zwolle einde van voetbalcarrière aan

Huntelaar kondigt na Ajax-PEC Zwolle einde van voetbalcarrière aan

Gepubliceerd: zaterdag 12 december 2020 om 22:02za 12-12-2020 om 22:02

Laatste update: zaterdag 12 december 2020 om 22:14za 12-12-2020 om 22:14

Klaas-Jan Huntelaar wil na dit seizoen zijn carrière beëindigen. Dat heeft The Hunter na Ajax-PEC Zwolle desgevraagd laten weten aan FOX Sports.

Huntelaar scoorde zaterdagavond één keer tegen PEC en verscheen toen voor de camera van FOX Sports. Interviewer Hans Kraay junior wilde weten of The Hunter al eens aan stoppen had gedacht. "Het laatste maandje, een beetje erover nagedacht. Het komt dichterbij", aldus de 37-jarige Achterhoeker. "Ik denk dat dit wel mijn laatste seizoen is."

Afgelopen zomer tekende hij nog voor één jaar bij in Amsterdam: binnenkort is het dus alsnog einde oefening voor Huntelaar. "Tot het einde van het seizoen ga ik gewoon vrolijk door. En dan? Ik zou het niet weten... Ik denk dat ik wel mijn diploma's ga halen, maar eerst even rust, een paar maandjes lekker thuis met het gezin. Even landen weer, het was een drukke tijd. En daarna zien we wel weer verder."

Huntelaar debuteerde tijdens het seizoen 2002/2003 namens PSV in het betaald voetbal: vervolgens kwam hij uit voor De Graafschap, AGOVV, sc Heerenveen, Ajax, Real Madrid, AC Milan en Schalke 04, voordat hij in 2017 weer bij Ajax neerstreek. Tijdens zijn lange loopbaan werd hij topscorer van de Gouden Gids Divisie (namens AGOVV), van de Eredivisie (namens Heerenveen én Ajax) en van de Bundesliga (namens Schalke).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws