Imposante reeks van Atlético Madrid strandt uitgerekend in Madrileense derby

Imposante reeks van Atlético Madrid strandt uitgerekend in Madrileense derby

12-12-2020 22:50
32

De titelstrijd in de Primera División ligt weer helemaal open dankzij een derbyzege van Real Madrid. Koploper Atlético Madrid werd in het Estadio Alfredo Di Stéfano op zijn eerste competitienederlaag van het seizoen getrakteerd en zag een ongeslagen reeks van 26 (!) competitieduels stranden.

Real Madrid stond bij aanvang zes punten achter op de stadgenoot, die bovendien nog één wedstrijd tegoed had. De Koninklijke tankte midweeks echter zelfvertrouwen door de knock-outfase van de Champions League te halen en brak de derby al vroeg open. Kort nadat Karim Benzema – via de handschoen van Jan Oblak – de paal had getroffen, kopte Casemiro uit een corner de openingstreffer binnen: 1-0.

Atlético oogde aangeslagen en kon in het restant van de eerste helft geen vuist maken. In de tweede helft drongen Los Rojiblancos wat meer aan: Thomas Lemar miste echter de grootste kans die de gasten kregen. Na ruim één uur werd het bovendien 2-0: Dani Carvajal probeerde het van grote afstand, raakte de paal en zag de bal via rug van Oblak alsnog binnenvliegen. Het bleek de genadeklap voor Atlético, dat voor het eerst sinds 1 februari – toevalligerwijs ook tegen Real Madrid – weer een duel in La Liga verloor. Saúl Ñíguez kreeg nog één grote kans, maar stuitte op Thibaut Courtois.

De ploeg van Diego Simeone blijft voorlopig eerste met 26 punten uit elf wedstrijden. Real Madrid komt op 23 punten, maar heeft dus één wedstrijd meer gespeeld. Real Sociedad staat al op twaalf wedstrijden, maar komt zondag in actie tegen Eibar en kan de eerste plek overnemen van Atlético.