Van Polen: 'Dan ga je rekenen... Ik zat meteen aan VVV-Ajax te denken'

Van Polen: 'Dan ga je rekenen... Ik zat meteen aan VVV-Ajax te denken'

12-12-2020 23:58
49

PEC Zwolle-icoon Bram van Polen maakte tegen Vitesse zijn rentree na blessureleed en speelde tegen Ajax weer drie kwartier mee. De 35-jarige verdediger viel bij een 3-0 achterstand in voor Dean Huiberts en kon weinig anders doen dan de schade beperken.

Van Polen zag vanaf de bank hoe Ajax na tien minuten spelen al op 2-0 kwam. "Dan ga je rekenen...", aldus de routinier na afloop in gesprek met FOX Sports. "Twee goals in de eerste tien minuten, ik zat meteen aan VVV (Ajax won eind oktober met 0-13 in De Koel, red.) te denken. Het ging wel vrij rap, ja."

Vooraf had Van Polen het scenario nog doorgekomen met collega Pelle Clement. "We zeiden: nou, hoe zullen die gasten zich revancheren na hun Champions League-uitschakeling? Nou, na tien minuten wisten we dat wel..."

PEC hield na rust vooral tegen en verloor – na een 3-0 ruststand – uiteindelijk met 4-0, na een treffer van Ryan Gravenberch in de extra tijd. "Ik zei ook al: ik wil hier niet met 6-0, 7-0 gaan verliezen. Dan maar tegenhouden. En dan valt er nog eentje, maar ik denk dat het qua doelpunten tegenhouden beter ging dan in de eerste helft."