Ajax-spits Huntelaar 'fenomeen': 'Holt veld in voordat bordje omhoog is gegaan'

Ajax-spits Huntelaar 'fenomeen': 'Holt veld in voordat bordje omhoog is gegaan'

13-12-2020 08:09
10

Kees Jansma steekt de loftrompet over Klaas-Jan Huntelaar, na zijn aankondiging na dit seizoen te stoppen met profvoetbal. Jansma ziet in Huntelaar een 'fenomeen van zijn soort' en maakt de vergelijking met Gerd Müller.

"Hij is op zijn vijfde begonnen, hij is nu 37. Het is dag in, dag uit", vertelt Jansma vol bewondering aan tafel bij De Eretribune van FOX Sports. "Het telkens weer moeten presteren. Dit is een voorbeeld van iemand die dat altijd gedaan heeft. Het is toch het einde van een tijdperk."

Jansma haalt daarbij het voorbeeld aan van het WK in Brazilië in 2014. "Altijd maar weer die druk. Het WK met Van Gaal, in Brazilië, toen werd hij ook opgeroepen als pinchhitter. Dan moet je hem bijna vastbinden, anders holt hij het veld al in voordat het bordje omhoog is gegaan. Hij wil altijd en twijfelt nooit aan zichzelf. Volgens mij heeft hij nooit faalangst gekend."

'Fenomeen' Huntelaar wordt door Jansma zelfs vergeleken met een grootheid uit het Duitse voetbal: Gerd Müller. "Hij heeft altijd goed ingeschat wat hij kan en wat hij niet kan. Een fenomeen van zijn soort. We hebben het in Duitsland altijd over Gerd Müller, in Nederland is dit een vergelijkbare spits", sluit hij af.