'Götze zit op 70 procent van zijn kunnen, in januari wordt hij briljant voor PSV'

'Götze zit op 70 procent van zijn kunnen, in januari wordt hij briljant voor PSV'

13-12-2020 08:25
58

Mario Götze is in zijn eerste periode als PSV-speler meteen erg belangrijk voor de club uit Eindhoven. In Duitsland komt dat niet als een verrassing, al denkt journalist Jörg Weiler dat PSV in het nieuwe kalenderjaar nóg meer plezier aan Götze gaat beleven.

"Ik had verwacht dat Mario meer moeilijkheden zou krijgen. Hij heeft de beste techniek die ik ooit heb gezien, maar fysiek had hij het lastig in Duitsland", vertelt Weiler in gesprek met de NOS. Hij schreef jaren over Götze voor de Duitse krant BILD, toen de middenvelder nog voor Borussia Dortmund speelde. "In Dortmund praat men niet echt meer over Mario, maar ik zie hem op televisie af en toe wel voorbijkomen. Zo te zien zit hij nu op zeventig procent van zijn kunnen. Zijn zelfvertrouwen is groeiende. Vanaf januari wordt hij briljant bij PSV."

Götze is een van de gevaarlijkste PSV-spelers, maar heeft desondanks nog steeds geen assists op zijn naam staan in Nederland. "Nul assists? Echt? Dat is heel verrassend...", vervolgt Weiler. "Of hem dat frustreert? Nee, hij is iemand die iedereen beter wil laten spelen. Mario is een teamspeler, dat zit ook in zijn karakter. Het is geen egoïstische jongen."

Joachim Löw, de bondscoach van het Duitse elftal, geeft aan dat hij Götze blijft volgen. Weiler denkt niet dat de PSV-speler kans maakt op een plek in de EK-selectie. "Het EK wordt moeilijk voor hem. Hij speelt goed, maar bondscoach Joachim Löw haalt niet zo snel iemand terug die hij eerder heeft afgeschreven. Kijk maar naar Mats Hummels, Thomas Müller en Jérôme Boateng. Nee, Götze moet voor langere tijd nog beter spelen."