Litmanen overweegt terugkeer als speler: 'Wat ik ga doen ligt nog steeds open'

Litmanen overweegt terugkeer als speler: 'Wat ik ga doen ligt nog steeds open'

13-12-2020 10:53
48

Jari Litmanen overweegt een terugkeer als speler bij jeugdliefde Reipas Lahti. De Finse legende, die op dit moment 49 jaar oud is, is assistent bij zijn voormalige club en kan na dertig jaar het shirt van zijn eerste profclub weer aantrekken.

Litmanen werd door Tommi Kautonen, trainer van Reipas, gevraagd om als assistent voor de club te komen werken. De voormalig Ajacied woont op dit moment in het Estse Tallinn, maar ging graag akkoord en reist nu voornamelijk op een neer. De Fin overweegt zelfs een terugkeer als voetballer bij de derdedivionist uit Lahti.

In gesprek met wedkantoor Unibet laat Litmanen doorschemeren dat hij dertig jaar na zijn vertrek uit Lahti nog steeds voor het team zou kunnen voetballen. "Laten we ons nu richten op de trainingen waarbij het team en de club op de eerste plaats staat. Wat ik wel of niet ga doen in de toekomst ligt nog steeds open."

In 1990 vertrok de beste Finse voetballer aller tijden bij Reipas om zijn geluk te gaan beproeven bij HJK Helsinki. Na een jaar bij MyPa maakte Litmanen  in 1992 de transfer naar Ajax, waar hij naam maakte en zijn glorieuze Europese carrière begon.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie