LIVE-discussie: schorsing en positieve test bij Vitesse, Batista Meier is weer fit

LIVE-discussie: schorsing en positieve test bij Vitesse, Batista Meier is weer fit

13-12-2020 11:14
47

Koploper Ajax won zaterdagavond met 4-0 van PEC Zwolle en zondag is het de beurt aan nummer twee Vitesse. Om de achterstand op de Amsterdammers niet te groot te laten worden moet er in GelreDome gewonnen worden van sc Heerenveen, dat vorige week PSV nog op een gelijkspel hield.

Vitesse moet het stellen zonder Armando Broja. De van Chelsea gehuurde spits leverde een positieve coronatest af en ontbreekt in de elf van trainer Thomas Letsch. Oussama Darfalou neemt zijn plek in en zal samen met Lois Openda voor de doelpunten moeten gaan zorgen. Daarnaast kreeg Idrissa Touré vorige week een rode kaart tegen PEC Zwolle en is daardoor geschorst. Million Manhoef vervangt hem.

Johnny Jansen, trainer van Heerenveen, gaf afgelopen vrijdag al aan dat Oliver Batista Meier terug zou keren in de basisopstelling van de Friezen. De Bayern-huurling was lang niet fit, maar is er nu klaar voor en vervangt Sieben Dewaele op het middenveld. Verder kent de formatie van de nummer zeven van de Eredivisie geen verrassingen.

De opstellingen:

Vitesse: Pasveer; Manhoef, Doekhi, Bazoer, Rasmussen, Wittek; Tronstad, Bero, Tannane; Darfalou, Openda.

sc Heerenveen: Mulder; Floranus, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, Batista Meier, Joey Veerman; Nygren, Henk Veerman, Van Bergen.