Update: Dortmund bevestigt ontslag Favre en schuift assistent-trainer door

Update: Dortmund bevestigt ontslag Favre en schuift assistent-trainer door

13-12-2020 14:11 Laatste update: 15:18
56

Borussia Dortmund heeft Lucien Favre ontslagen. Dat melden diverse media in Duitsland, waaronder BILD en Kicker. De vernedering tegen VfB Stuttgart (1-5) is de Zwitserse trainer fataal geworden.

Nog geen 24 uur na de oorwassing tegen Stuttgart moet Favre zijn koffers pakken. De selectie van Dortmund wordt volgens Duitse media later op de zondag officieel ingelicht over het vertrek van de 63-jarige trainer. De club heeft nog niets bevestigd.

Favre en de spelers maakten zaterdag een radeloze indruk. "Dit was een ramp", zei de Zwitser, die bezig was aan zijn derde seizoen bij Dortmund. Twee keer eindigde zijn ploeg in de Bundesliga als tweede achter Bayern München. "We waren er gewoon niet bij. We hebben als team te veel grote fouten gemaakt."

"We moeten dit analyseren", sorteerde algemeen directeur Hans-Joachim Watzke al voor op een breuk met Favre. "Als je thuis met 5-1 verliest, dan is het een zwarte dag. Ik weet niet wanneer we voor het laatst met zulke cijfers hebben verloren."

Assistent-trainer Edin Terzic (38) neemt voorlopig de honneurs waar bij Dortmund. Vermoedelijk trekt de Duitse topclub rond de jaarwisseling een nieuwe trainer aan.

Update: Het is officieel: Lucien Favre is niet langer werkzaam bij Borussia Dortmund. De 63-jarige Zwitser is na een dienstverband van 27 maanden ontslagen, net als assistent-trainer Manfred Stefes. "Het is een moeilijke stap, maar we zijn van mening dat de doelstellingen door de recente resultaten in groot gevaar komen", verklaart sportief directeur Michael Zorc. Interim-trainer Edin Terzic neemt tot het einde van het seizoen Favre's taken over.