'Ajax-speler Promes blijft in ieder geval tot maandag vastzitten'

'Ajax-speler Promes blijft in ieder geval tot maandag vastzitten'

13-12-2020 15:15
63

Quincy Promes blijft in ieder geval tot maandag vastzitten. Dat heeft de politie laten weten aan RTL Boulevard. Promes (28) werd zondagochtend gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een ernstige steekpartij.

De Telegraaf meldde zondag al dat Promes is opgepakt naar aanleiding van een steekpartij, die eind juli zou hebben plaatsgevonden op een feest. Naar verluidt is een familielid daarbij ernstig gewond geraakt. Promes zit maximaal drie dagen vast en blijft in ieder geval tot maandag in de cel. Maandag of dinsdag besluit de Officier van Justitie of Promes wordt voorgeleid of niet. De advocaat van de Ajacied heeft tegenover RTL Boulevard nog niet gereageerd.

Misdaadjournalist John van den Heuvel, die het nieuws samen met Telegraaf-collega Mick van Wely bracht, sprak bij FOX Sports van een 'redelijke verdenking'. "Die (de politie en Openbaar Ministerie, red.) zullen niet over één nacht ijs gaan omdat het een Ajacied en Oranje-international is. Hem hiermee confronteren wordt niet lichtzinnig opgepakt, dus er zal een redelijke verdenking zijn."

Promes speelde zaterdagavond nog met Ajax tegen PEC Zwolle. Met één goal had hij een aandeel in de 4-0 overwinning van zijn ploeg.