Arsenal lijdt weer beschamende nederlaag en zakt naar vijftiende (!) plaats

13-12-2020 20:28 Laatste update: 22:13
54

Arsenal heeft voor de vierde achtereenvolgende Premier League-wedstrijd niet gewonnen. The Gunners gingen op eigen veld onderuit tegen Burnley, waardoor ze nu op plaats vijftien staan.

Arsenal - Burnley 0-1
De problemen nemen alsmaar toe voor The Gunners. De ploeg van Mikel Arteta ploetert in de Premier League en is na de beschamende 1-0 thuisnederlaag tegen Burnley de nummer vijftien (!) van de competitie. Na 73 minuten kopte Pierre-Emerick Aubameyang ongelukkig in eigen doel en dat bleek uiteindelijk de beslissende goal te zijn. Op dat moment speelde Arsenal al met tien man: Granit Xhaka kreeg na een klein uur rood.

De ploeg uit Londen heeft al vier competitiewedstrijden niet meer gewonnen en staat nu nog maar vijf punten voor op stadgenoot Fulham. Zij bezetten plaats achttien en dat is een directe degradatieplaats. Burnley is door de overwinning in het Emirates Stadium gestegen naar de zeventiende stek.

Leicester City - Brighton & Hove Albion 3-0
Voor rust hadden The Foxes al een ruime marge op zak en zat de wedstrijd in de tas. Twee goals van James Maddison en een goal van Jamie Vardy zorgden voor een 3-0 tussenstand in de rust en de gasten uit Zuid-Engeland konden daar niets tegenover zetten. Na rust kwam er geen verandering meer in de stand, waardoor Leicester de nummer drie op de ranglijst is en Brighton zestiende blijft.

Bayer Leverkusen-Hoffenheim 4-1
Leon Bailey brak de wedstrijd al na vier minuten open met een fenomenale krul in de verre bovenhoek. De Jamaicaan verdubbelde ook de marge en hielp Leverkusen aan een 2-0 voorsprong bij rust. Christoph Baumgartner bracht de spanning terug met een geweldige knal van afstand, maar Leverkusen reageerde razendsnel: Florian Wirtz soleerde zich een weg naar de 3-1.

Florian Grillitsch en Stefan Posch liepen allebei tegen twee gele kaarten aan en de negen van Hoffenheim wierpen de handdoek. Lucas Alario benutte in de blessuretijd nog een penalty en legde de 4-1 eindstand vast. De mannen van Bosz spelen midweeks een uitduel met 1. FC Köln, daarna volgt een krachtmeting met Bayern.

FC Augsburg - Schalke 04 2-2
Schalke is hard op weg om het Bundesliga-record van 31 niet gewonnen wedstrijden op rij te evenaren of zelfs te verbreken. Die voorspelling werd gedaan, omdat de gevallen Duitse topclub werkelijk dramatisch presteert en dit seizoen de grootste degradatiekandidaat is. Er is werkelijk nergens progressie waar te nemen.

Ook tegen Augsburg leek het weer mis te gaan voor Schalke. De thuisploeg kwam na een half uur op 1-0 door een eigen goal van Suat Serdar. Schalke wist de achterstand in de tweede helft te repareren door goals van Benito Raman en Nassim Boujellab. De ploeg speelde ook lang met een man meer.

Maar toch ging het mis. In de 93e minuut (!) van de blessuretijd kopte Marco Richter van dichtbij de 2-2 binnen, waardoor Schalke 27 wedstrijden op rij niet gewonnen heeft. De ploeg staat laatste in Duitsland.

Crystal Palace - Tottenham 1-1
Tottenham Hotspur raakt de koppositie kwijt als Liverpool wint van Fulham. De Londenaren kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Crystal Palace. Weer waren het Heung-Min Son en Harry Kane die voor Tottenham het verschil maakten. De goal van Kane in de tweede minuut leek lang genoeg voor de drie punten, maar in de slotfase kwam Crystal Palace via Jeffrey Schlupp langszij.

Tottenham staat nog wel eerste in de Premier League, maar is de koppositie kwijt als Liverpool wint. Liverpool en Tottenham spelen aanstaande woensdagavond tegen elkaar.

Atalanta Bergamo - Fiorentina 3-0
Atalanta Bergamo heeft de zege op Ajax een goed vervolg gegeven in de competitie. Op eigen veld werd Fiorentina met 3-0 verslagen. De goals werden gemaakt door Robin Gosens, Roeslan Malinovski en Rafael Tolói.

Atalanta was in de Serie A bezig met een slechte reeks, maar kan weer voorzichtig omhoog kijken. De ploeg van Gian Piero Gasperini is door de zege op Fiorentina naar plaats acht geklommen.