Feyenoord-huurling baalt: 'Ik heb het er de laatste tijd heel moeilijk mee'

Feyenoord-huurling baalt: 'Ik heb het er de laatste tijd heel moeilijk mee'

Gepubliceerd: zondag 13 december 2020 om 18:36zo 13-12-2020 om 18:36

Laatste update: zondag 13 december 2020 om 19:01zo 13-12-2020 om 19:01

Wouter Burger is naar Sparta gegaan om te spelen, maar zit onder Henk Fraser op de bank. Daar baalt de door Feyenoord gehuurde middenvelder van. Hij vertelt erover in gesprek met RTV Rijnmond

Burger speelde dit seizoen slechts 34 minuten, uitgesmeerd over vier wedstrijden. "Ik heb het wel moeilijk gehad. Ik kreeg vlak nadat ik bij Sparta kwam corona en had een maand nodig om weer helemaal fit te worden. Sinds de afgelopen maand ben ik fit en voel ik dat ik het goed doe op de training. Ik vind ook dat ik hoor te spelen, maar ik ben ook een beetje eigenwijs. De andere kant is dat het team goed speelt en goede resultaten boekt. Dan is het in het voetbal zo dat die jongens de credits verdienen. Dat moet je accepteren en keihard blijven werken", zegt Burger tegen Rijnmond.

Maar zo makkelijk is dat niet. "Het is verschrikkelijk moeilijk. Daar heb ik het de laatste tijd heel moeilijk mee. Ik ben hier gekomen om te spelen, me door te ontwikkelen en Sparta te helpen. Ik wil graag laten zien hoe goed ik kan voetballen, maar daar heb je wel de kans voor nodig. De laatste weken heb ik vrijwel geen minuten gemaakt. Dat maakt het mentaal heel lastig voor me. Ik denk soms: geef me nou die kans, ik wil laten zien wat ik kan. Maar de ploeg staat goed en pakt punten."

Feyenoord kwam een hoop spelers tekort door blessures. Wat als Burger was gebleven? "Dat er bij Feyenoord blessures zijn voelt misschien een klein beetje dubbel. Maar ik ben hartstikke blij dat ik hier ben en wil belangrijk zijn voor Sparta, maar ik moet wel geduld hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws