Liverpool verzuimt vlak voor kraker om afstand te nemen van Tottenham Hotspur

13-12-2020 19:23
17

Liverpool heeft nauwelijks kunnen profiteren van het puntenverlies van titelconcurrenten Tottenham Hotspur en Chelsea, eerder dit weekend. The Reds hadden op Craven Cottage de grootste moeite met promovendus Fulham, maar ontsnapten in de slotfase aan averij.

Fulham schoot uit de startblokken en doelman Alisson werd in de openingsfase twee keer getest door Ivan Cavaleiro. Na een klein half uur kwamen The Cottagers alsnog op een 1-0 voorsprong: Fulham heroverde de bal na een afgeslagen corner, waarna Bobby Decordova-Reid werd vrijgespeeld en de bal in de verre hoek knalde.

De regerend landskampioen besloot er na de rust meer werk van te maken. Jordan Henderson kreeg de grootste kans, maar Alphonse Aréola hield Fulham in zijn één-tegen-éénduel met Henderson op de been. De krachten begonnen langzaam maar zeker weg te vloeien bij de thuisploeg en Liverpool kwam tien minuten voor tijd alsnog op 1-1: Georginio Wijnaldum schoot een vrije trap tegen de arm van Aboubakar Kamara aan, de bal ging op de stip en Mohamed Salah schoot de bal via Aréola binnen.

Verder kwam Liverpool niet, waardoor de mannen van Jürgen Klopp weer met 25 punten naast Tottenham Hotspur staan. De twee koplopers treffen elkaar saillant genoeg komende woensdagavond al op Anfield.