Ihattaren prijst Schmidt: Hij laat me gewoon zien hoe het profleven eruitziet

Ihattaren prijst Schmidt: "Hij laat me gewoon zien hoe het profleven eruitziet"

Gepubliceerd: zondag 13 december 2020 om 19:35zo 13-12-2020 om 19:35

Mohamed Ihattaren maakte tegen FC Utrecht zijn eerste Eredivisie-treffer sinds lange tijd en vloog in de armen van trainer Roger Schmidt. Deze kreeg na afloop de concurrenten van Ihattaren, met wie hij in het begin van het seizoen nog de nodige aanvaringen heeft gehad.

De linkspoot werd al eens van de training gestuurd door Schmidt. Na de wedstrijd tegen FC Utrecht liet hij echter weten dat de trainer hem de ogen had geopend. "Wie ik vanuit mijn hart bedank? In het bijzonder de trainer", aldus Ihattaren in gesprek met FOX Sports. "Ik praat veel met hem. Hij houdt me gewoon scherp. Elke training honderd procent. Hij laat me gewoon zien hoe het profleven eruitziet."

Schmidt moest echter ook streng zijn, voordat Ihattaren dit zelf ook inzag. "Of hij hard is geweest? Heel hard. En eerlijk ook. Dat ik honderd procent moet geven, ook buiten het veld. Gewoon op tijd slapen, goed eten, dat soort dingen." Schmidt wilde graag de Ihattaren van vorig seizoen weer zien. "Ja, dat zei hij wel. Hij zei: ik heb je vorig jaar ook al gevolgd, laat het nou maar een keer onder mij zijn. Vorige keer was hij heel positief, nu net ook. Daar wil ik hem gewoon voor bedanken."

PSV won mede dankzij de treffer van Ihattaren met 2-1 van FC Utrecht. De Eindhovenaren horen maandag wie ze na de winterstop in de Europa League tegenkomen en spelen woensdag in de KNVB Beker tegen De Graafschap.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws