'Grappig om te bedenken dat sommigen vorig jaar nog kritiek op De Ligt hadden'

13-12-2020 21:20
68

Juventus heeft zondag voor het eerst in dit Serie A-seizoen twee wedstrijden op rij gewonnen: één week na de gewonnen stadsderby tegen Torino werd Genoa met 1-3 verslagen. Matthijs de Ligt speelde negentig minuten mee, voordat hij bij het ingaan van de blessuretijd werd afgelost door de Roemeense Serie A-debutant Radu Dragusin. Wat vond de Italiaanse pers van De Ligt? VoetbalPrimeur maakt een rondje langs de velden.

La Gazzetta dello Sport lichtte zijn rol in aanloop naar de 0-1 van Paulo Dybala uit. De Argentijn scoorde op aangeven van Weston McKennie, maar de aanval werd ingeleid met een pass van De Ligt. 'Het fort van de Rossoblù hield ook in de tweede helft stand, maar stortte alsnog in. De pass kwam van De Ligt en werd verlengd door McKennie, waarna de linkspoot scoorde bij de eerste paal.'

Juventus moest niet lang daarna een tegengoal van Stefano Sturaro incasseren, maar won alsnog, dankzij twee rake penalty's van Cristiano Ronaldo. Van TuttoMercatoWeb kreeg De Ligt een 6,5: het medium was echter lyrisch over de Nederlander. 'Grappig om te bedenken dat sommigen vorig jaar rond deze tijd nog kritiek op hem hadden. De Ligt is inmiddels uitgegroeid tot dé leider van de Juventus-defensie.'

Het was niet de enige 6,5 die De Ligt kreeg, kunnen we alvast verklappen: van Fanta Magazine kreeg hij hetzelfde cijfer. 'Zijn rentree (na drie maanden blessureleed, red.) is absoluut niet geruisloos verlopen. Elke verdedigende ingreep van hem was goed, in balbezit zette hij zelfs de lijnen uit.'

De volgende 6,5 was afkomstig van JuventusNews24. Ook deze fansite stelde vast dat de Juventus-verdediging werd gedragen door De Ligt. 'Hij nam Juventus bij de hand. Welke tegenstander ook zijn zone binnendringt, De Ligt maakt eigenlijk nooit fouten.'

Calciomercato tenslotte was iets zuiniger en hield het bij een 6, maar was ook vol lof. 'Sinds De Ligt terug is, heeft Juventus de helft minder treffers geïncasseerd (vier van de dertien tegengoals vielen in de laatste zeven wedstrijden, sinds De Ligt zijn rentree maakten, red.). En áls Juventus al een doelpunt moet slikken, dan is het nooit de schuld van De Ligt: dat was dit keer opnieuw het geval.'