Messi schiet matig Barcelona langs Levante en verlicht de druk op Koeman

13-12-2020 22:50
43

FC Barcelona heeft de thuiswedstrijd tegen Levante in een overwinning omgezet. Het ging bijzonder moeizaam, maar na negentig minuten mochten de Catalanen een 1-0 overwinning vieren.

Om de druk op trainer Ronald Koeman enigszins te kunnen verlichten was een thuisoverwinning op Levante nodig en dus speelden de Catalanen zondagavond om te winnen. De tegenstander was echter niet naar Camp Nou gekomen om er een mooie wedstrijd van te maken en beperkte zich tot verdedigen. Daar had Barcelona het ontzettend moeilijk mee.

Het duurde bijzonder lang voordat Barça een bres wist te slaan in de hechte defensie van Levante. Daar was een onderschepping en assist van Frenkie de Jong voor nodig: de middenvelder uit Arkel kwam op de vijandelijke helft aan de bal en stuurde Lionel Messi op tijd weg. De Argentijn klaarde het klusje door de bal via de binnenkant van de paal in de verre hoek te mikken.

Die goal viel een kwartier voor tijd, waarna de troepen van Koeman in de resterende minuten de overwinning veiligstelden en de druk op de Nederlander ietwat afneemt. Barcelona is nu de nummer acht in La Liga en staat negen punten achter op koploper Real Sociedad. De Catalanen hebben wel nog twee wedstrijden tegoed.