Positiewijziging van De Jong bevalt in Spanje: 'Herinneringen aan Ajax-tijd'

Positiewijziging van De Jong bevalt in Spanje: 'Herinneringen aan Ajax-tijd'

13-12-2020 23:50
41

FC Barcelona won zondagavond bijzonder moeizaam van Levante, maar had in Frenkie de Jong één van de uitblinkers. De voormalig Ajacied bereidde de winnende goal van Lionel Messi voor en maakte met zijn aanvallende spel indruk op de media in Spanje.

Marca is lovend over de middenvelder uit Arkel en zag flitsen van de 'oude' De Jong. Volgens de krant haalt Koeman in een formatie met één verdedigende middenvelder het meeste uit zijn landgenoot en daardoor was er tegen Levante veel terug te zien van de speler die bij Ajax 'het spel domineerde'. Dat merkte de auteur vooral bij de goal van Lionel Messi, die door De Jong werd voorbereid.

De rapporteur van Sport beoordeelt de Oranje-international met een 7. Net als Marca werd ook hier aangehaald dat De Jong 'herinneringen opriep aan zijn tijd bij Ajax' doordat hij een paar meter voor Busquets opereerde. Daar kon hij het team beter helpen. Als Barcelona een dappere en aanvallende De Jong heeft is het een goed team, zo valt er te lezen.

De positiewijziging van de voormalig Ajacied viel ook El Mundo Deportivo op. Hij deed veel werk als middenvelder en schoof verder door naar voren dan normaal, zo schrijft de sportkrant. Mede daardoor was de 23-jarige De Jong in staat om de assist op het doelpunt van Messi te verzorgen.

In El Desmarque worden ook punten uitgedeeld en daar krijgt De Jong een 6. Er wordt gezegd dat de middenvelder 'zonder twijfel één van zijn beste wedstrijden in lange tijd' speelde. Ook zij schrijven dat dat komt doordat Koeman hem iets verder naar voren laat spelen. Daardoor kan de Nederlander 'meer van zichzelf laten zien op vijandelijke helft'.