'Ontslag bij Ajax en miljoenenschade op Promes verhalen bij veroordeling'

'Ontslag bij Ajax en miljoenenschade op Promes verhalen bij veroordeling'

14-12-2020 07:15
256

Als Quincy Promes schuldig wordt bevonden, moet Ajax alle schade op de 28-jarige aanvaller verhalen. Dat stelt Valentijn Driessen in De Telegraaf. Ook bij Oranje is het dan einde verhaal.

Promes werd zondagochtend opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij in zijn bedrijf in Abcoude, waarbij eind juli een familielid zwaargewond raakte. De Ajacied ontkent iedere betrokkenheid, maar Driessen loopt alvast op de zaken vooruit. Als Promes schuldig wordt bevonden, 'dan kan Ajax niets anders doen dan ontslag op staande voet', schrijft hij.

'De normen en waarden die je er als topclub met internationale uitstraling op wil nahouden, zoals Ajax, zijn meer waard dan de afschrijving van een transfersom van 15,7 miljoen euro. Dat betaalde Ajax medio 2019 aan Sevilla voor Promes.'

'De KNVB moet in geval van schuld voorgoed de weg versperren naar het Nederlands elftal. Oranje met een messensteker is ondenkbaar', vervolgt Driessen, die benadrukt dat Promes een ontkennende verdachte is en niet is veroordeeld. Maar: 'Komt het tot een veroordeling, dan moet Ajax niet alleen afscheid nemen van Promes, maar tevens de geleden materiële en immateriële schade op hem verhalen.'

'Als voorbeeld dat niemand onder of boven de wet kan leven en niet zomaar iets kan uithalen om in een later stadium transfervrij naar een andere club over te stappen, die het niet zo nauw neemt met de normen en waarden als Ajax', besluit Driessen.