Afellay hekelt 'stagnerend' AZ-tweetal: Het zijn wel neo-internationals, hè

Afellay hekelt 'stagnerend' AZ-tweetal: "Het zijn wel neo-internationals, hè"

14-12-2020 07:38 Laatste update: 07:46
70

Calvin Stengs en Myron Boadu staan stil in hun ontwikkeling, constateert Ibrahim Afellay. De 53-voudig international windt er geen doekjes om en is vooral kritisch op Stengs.

De 21-jarige aanvaller van AZ stelt Afellay teleur. "Ik vind dat hij echt moet gaan opstaan. Hij moet aantonen dat hij talent-af is", zegt de oud-PSV'er bij Studio Voetbal. "We weten allemaal dat hij heel veel mogelijkheden heeft, maar hij laat het veel te weinig zien. Hij moet de kar gaan trekken als AZ het moeilijk heeft, zoals afgelopen donderdag in de Europa League-wedstrijd bij Rijeka. Hij moet de man zijn die balvast is, maar hij was juist de speler die de meeste ballen verloor."

Theo Janssen breekt een lans voor Stengs, wiens teller dit seizoen op twee goals en één assist staat in de Eredivisie. "Stengs kan zeker beter, maar ik vind hem niet het type dat eventjes het elftal op sleeptouw neemt. Hij is een speler die het moet hebben van momenten. Tot nu toe is hij te weinig beslissend, maar als je naar vandaag kijkt, tegen FC Twente: hij was wel slordig, maar gaf ook de pass waaruit de penalty kwam. Dat was een fantastische bal."

Janssen neemt het ook op voor Boadu. "Je kunt zeggen wat je wil van die jongen, maar hij was wel betrokken bij de goals (tegen FC Twente, red.), ook al maakte hij ze niet zelf. Je zag hem ook meeverdedigen tot in de eigen zestien. Die jongen gooit er heel veel arbeid in. Hij heeft ook ruimte nodig." Afellay blijft er echter bij: "Het is wel te weinig wat ze brengen. Het zijn wel neo-internationals, hè. En zo moet je ze ook beoordelen. Ze staan nu gewoon te lang stil in hun ontwikkeling."