Makkelie heeft spijt van rode kaart: 'Na terugkijken had ik niet willen fluiten'

Makkelie heeft spijt van rode kaart: 'Na terugkijken had ik niet willen fluiten'

14-12-2020 13:17
50

Danny Makkelie baalt dat hij zondagavond een rode kaart uitdeelde aan Jayden Oosterwolde. De scheidsrechter floot voor een strafschop na een overtreding op AZ-speler Zakaria Aboukhlal en gaf de linksback van FC Twente rood, maar de VAR maakte daar een vrije trap van.

Makkelie had echter liever gezien dat videoscheidsrechter Dennis Higler hem erop had gewezen dat het helemaal geen overtreding was. "Hij zei me dat de overtreding erbuiten plaatsvond", laat de arbiter na afloop van de wedstrijd tegen AZ (1-3) weten tegenover FOX Sports. "Ik heb net de beelden gezien en er blijkt helemaal geen contact bij de hakken te zijn. Als ik de situatie terugzie had ik daar helemaal niet voor willen fluiten."

Wegens de geldende protocollen voerde VAR Higler zijn taken goed uit, maar Makkelie hoopt dat er zaken veranderd kunnen worden. "De VAR steunt mij omdat er contact is, maar ik had liever gezien dat de VAR mij had verteld dat ze het contact bij de benen niet zagen en mij had gevraagd of ik wist dat er licht contact op de rug was. Dan hadden we wellicht op basis van de communicatie een ander besluit kunnen nemen. De rode kaart is dan ook niet terecht."

Maandag werd bekend dat de KNVB de rode kaart voor Oosterwolde heeft geseponeerd.