Zorgen om Van de Beek bij Manchester United: Dit is niet goed voor hem

Zorgen om Van de Beek bij Manchester United: "Dit is niet goed voor hem"

14-12-2020 17:10
39

John Heitinga zet zijn vraagtekens bij de transferkeuze van Donny van de Beek. Hij kwam met hoge verwachtingen aan bij Manchester United, maar zit onder Ole Gunnar Solskjaer vaker op de bank dan hem lief is. 

Van de Beek wordt vaak gebruikt als wisselspeler. Een grotere rol heeft hij niet. "Hij heeft veel impact als hij in het veld komt, maar ik heb nog steeds twijfels of hij de juiste keuze heeft gemaakt om naar Manchester United te gaan", zegt Heitinga bij Stadium Astro. "Ze hebben daar topmiddenvelders, Pogba en Bruno Fernandes. Hij moet wennen aan het niveau van de Premier League en aan de fitheid, want het is zwaar en intens. Je kunt de Eredivisie niet met de Premier League vergelijken."

"Bij Ajax hadden we met het behalen van de halve finale van de Champions League een fantastisch team. Je ziet nu waar die spelers spelen: Frenkie de Jong bij FC Barcelona, Matthijs de Ligt bij Juventus, Hakim Ziyech bij Chelsea. Van de Beek was onderdeel van het team, maar nu moet hij het zelf doen", zegt Heitinga.

"Het is niet makkelijk om de middenvelders van Manchester United uit het team te spelen. Ik heb twijfels of hij de juiste keuze gemaakt heeft. Ik maak me ook zorgen over z'n ontwikkeling, omdat hij niet speelt. Op zijn leeftijd moet hij spelen. Dit is niet goed voor hem."