Nijhuis na Griekse derby: 'Feyenoord-Ajax zit ook vol emotie, maar dit was anders'

Nijhuis na Griekse derby: 'Feyenoord-Ajax zit ook vol emotie, maar dit was anders'

Bas Nijhuis floot afgelopen zondag de derby tussen Aris Thessaloniki en PAOK Saloniki. Hij moest vijf keer een gele kaart trekken, terwijl hij er in Nederland om bekend staat het zoveel mogelijk zonder kaarten te willen doen. Het was een flinke uitdaging, zo geeft de arbiter toe.

"Ik sta toch bekend als een scheidsrechter die veel door laat gaan, maar bij deze overtredingen kon ik niet anders", begint Nijhuis in gesprek met TC/Tubantia. "Ik kan me niet herinneren wanneer ik in Nederland de laatste keer vijf maal geel heb gegeven." Naast de kaarten op het veld moest Nijhuis ook buiten de lijnen optreden: zo stuurde hij de 'trainer of de assistent' van PAOK naar de tribune na kritiek op zijn beslissingen.

De derby tussen Aris en PAOK staat te boek als één van de meest fanatieke van Europa. De spelers vlogen elkaar meerdere keren in de haren. "Het temperament van de spelers en de begeleiders is gigantisch. Het was vanaf de eerste minuut een hectisch potje. Feyenoord-Ajax zit ook vol emotie, maar dit was toch anders. Feller en agressiever. Bij elke beslissing staan ze weer voor je neus. Kun je nagaan als het stadion ook nog eens vol had gezeten."

Aris kwam uiteindelijk als winnaar uit de strijd: Bruno Gama benutte een penalty. "Een terechte penalty, de VAR heeft 'm ook gecheckt, dus daar was geen discussie over mogelijk", aldus Nijhuis. "Althans, dat vonden wij. Ze hadden in het stadion twee spelerstunnels gemaakt en wij moesten in de rust naar binnen waar PAOK ook zat. Nou, dat hebben we geweten. Wat wij allemaal wel niet naar ons hoofd hebben gekregen. Ook van de begeleiding. Het is maar goed dat we geen Grieks verstaan, haha."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s