Roda JC geeft voorsprong weg tegen Helmond, TOP Oss wint van 'rood' Jong Utrecht

14-12-2020 22:56
12

Roda JC heeft in eigen huis punten laten liggen tegen Helmond Sport. De thuisploeg stond na ongeveer een uur spelen op een 2-0 voorsprong, maar zag hoe Helmond zich terugknokte naar een 2-2 gelijkspel.

Roda JC - Helmond Sport 2-2
Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Roda tegen Helmond. Erik Falkenburg schoot zijn ploeg na een halfuur spelen op voorsprong en Roland Alberg zette na een uur de 2-0 op het scorebord met een benutte penalty. De overwinning was echter nog niet binnen voor Roda: Helmond kwam terug in de wedstrijd door een goal van Lance Duijvestijn, die de bal hard in de korte hoek schoot.

Roda zakte vervolgens in en wilde de voorsprong verdedigen, maar dat lukte niet. De bal ging ook aan de andere kant van het veld op de stip, nadat Arno van Keilegom onderuit werd gehaald. Jelle Goselink ging achter de bal staan en schoot de 2-2 tegen de touwen.

Jong FC Utrecht - TOP Oss 0-1
Dennis van der Heijden was de matchwinner voor TOP Oss op bezoek bij Jong FC Utrecht. Hij schoot in de blessuretijd van de eerste helft vanaf de strafschopstip raak. De thuisploeg eindigde de wedstrijd niet met elf man: Ruben Kluivert moest er met rood af een kwartier voor tijd.