'Als we kunnen brengen wat we tegen PSV brachten, hebben we goede kans tegen Ajax'

'Als we kunnen brengen wat we tegen PSV brachten, hebben we goede kans tegen Ajax'

15-12-2020 08:05
58

FC Utrecht moet woensdag in de tweede ronde van de KNVB Beker zien af te rekenen met favoriet Ajax. Toch ziet coach René Hake perspectief en ook Gert Kruys denkt dat er mogelijkheden liggen, al leverden de laatste twee duels in de Johan Cruijff Arena ruime nederlagen op.

"Als we morgen kunnen brengen wat we zondag brachten, dan hebben we een goede kans om door te gaan", doelt Hake in het Algemeen Dagblad op de nipte nederlaag tegen PSV (2-1). Dat Ajax het moet stellen zonder fans, zal de Amsterdammers niet deren, denkt Kruys. "Sterker nog, ik denk dat het eerder in het nadeel werkt van FC Utrecht. Want stel dat het even niet loopt, dan worden Ajax-supporters snel ontevreden. Natuurlijk, de F-side is fanatiek, maar het publiek is ook kritisch en dat kan ook tegen je werken."

Wedden

Meer odds

Kruys hoopt dat de Domstedelingen net als FC Twente stunten tegen de ploeg van Erik ten Hag. "Het spel tegen Feyenoord en PSV was erg goed, maar het verhaal van het niet benutten van kansen is het thema van het seizoen." Vorig seizoen won Utrecht in de beker met 2-0 van Ajax, maar het laatste bezoek aan Amsterdam leverde een 4-0 nederlaag op. "Ajax was zo verschrikkelijk goed, echt superieur", stelt Kruys. "En in de voorbereiding op dit seizoen ging FC Utrecht er ook af in de Arena (5-1, red.), maar dat telt niet."

"Ik hoop dat het een echte wedstrijd wordt en dat de groep, zeker nadat die zo gedupeerd werd vorig jaar door het niet spelen van de bekerfinale, hunkert naar de stunt waar ik alleen maar op hoop als ik luister naar mijn supportershart", aldus Kruys.