'Heel bijzonder, het zou wel mooi zijn om Ajax eruit te kunnen knikkeren'

'Heel bijzonder, het zou wel mooi zijn om Ajax eruit te kunnen knikkeren'

15-12-2020 09:32
51

Sven Botman had meteen na de Europa League-loting contact met diverse spelers van Ajax. De twintigjarige verdediger kijkt ernaar uit om het met Lille op te nemen tegen zijn oude club.

"Ik heb vorig seizoen met Heerenveen natuurlijk ook tegen Ajax gespeeld, maar dit is denk ik wel iets specialer. Ook omdat er nu veel op het spel staat. Heel bijzonder. Het zou wel mooi zijn om je oude club eruit te kunnen knikkeren", zegt Botman tegen de NOS.

De speler van Jong Oranje schat de kansen in op fifty-fifty. "Onze kracht is dat we een echt team zijn en veel voor elkaar over hebben. Dat is de basis. Daarnaast hebben we veel kwaliteit in de ploeg", stelt Botman, die de Champions League-ontmoetingen tussen de twee clubs vorig jaar nog voor de televisie bekeek. "Ik merkte wel dat iedereen revanchegevoelens had. Vorig jaar was Ajax wel de betere ploeg. Maar iedereen bij Lille beseft dat het verschil met vorig jaar anders is."

Volgens Botman had al tijdens de loting contact met een aantal spelers van Ajax. "Ik heb nog veel vrienden daar en veel contact met Perr Schuurs, Jurgen Ekkelenkamp en Kjell Scherpen. Het is leuk om op elkaar op deze manier weer te ontmoeten. Dat komt niet vaak voor."