Driessen: 'Een tijd geleden gewaarschuwd voor mensen met wie Promes omgaat'

Driessen: 'Een tijd geleden gewaarschuwd voor mensen met wie Promes omgaat'

15-12-2020 10:04 Laatste update: 12:14
166

Dat Quincy Promes in de problemen is geraakt, komt niet als een donderslag bij heldere hemel. De Telegraaf ontving al eerder waarschuwingen dat de Ajax-aanvaller omgang had met de verkeerde mensen, vertelt chef voetbal Valentijn Driessen.

Promes werd zondag gearresteerd op verdenking van een steekpartij. "Er is wel een bepaalde achtergrond", vertelt Driessen aan Veronica Inside. "Een tijd geleden zijn we wel gewaarschuwd voor mensen met wie hij omgaat. Dat je daar echt wel voor moet oppassen en dat het geen frisse figuren zijn. Een aantal van hen zit in de gevangenis. En over dat rapplaatje waarin Promes figureert, die jongen zit volgens mij vanwege een liquidatie voor achttien jaar vast."

"Dan komt zo'n bericht niet helemaal uit de lucht vallen", vervolgt Driessen. "Maar het blijft natuurlijk diep triest. Daar is wel een taak weggelegd voor Ajax. Het is hun werknemer. Misschien moeten ze hem toch wat strikter begeleiden. René (van der Gijp, red.) had vorig jaar al gehoord dat hij zijn vriendin een pak rammel had gegeven op Ibiza. Met dit soort vrienden moet je daar als club misschien toch wat meer bovenop zitten. Het is wel een investering van 15,7 miljoen."

"Als Wesley Sneijder iedere zaterdagochtend een kop koffie met Willem Holleeder gaat drinken, zegt iedereen ook: moeten we dit willen als Ajax zijnde", aldus Driessen, die in zijn column al stelde dat de Amsterdammers de schade op Promes moeten verhalen als hij schuldig wordt bevonden.

Ondertussen moet Ajax de afweging maken of de Oranje-international kan spelen zodra hij vrij komt. "Moet je zo iemand het brood uit de mond nemen als er nog niets is bewezen? Maar ik neem niet aan dat de politie over één nacht ijs gaat. Het is een heel moeilijke afweging die Ajax moet maken."