KNVB Beker geen bonus voor PSV: 'Ons doel is helder, wij strijden om de winst'

KNVB Beker geen bonus voor PSV: 'Ons doel is helder, wij strijden om de winst'

15-12-2020 14:06
46

PSV-trainer Roger Schmidt is ondanks het drukke programma niet van plan om gas terug te nemen in de KNVB Beker. De Duitser wil de Eindhovenaren naar de eerste bekerwinst sinds 2012 leiden.

"Ik houd van bekervoetbal", zegt Schmidt op de clubsite. "Het gegeven dat over één wedstrijd de winnaar een ronde verder gaat vind ik mooi en uitdagend." Dat PSV nog op drie fronten actief is, betekent niet dat hij het bekertoernooi als een extraatje ziet. "Ons doel is helder: wij strijden om de winst. Die intenties zullen we iedere wedstrijd opnieuw moeten laten zien en dat begint woensdag."

Van onderschatting zal tegen De Graafschap dan ook geen sprake zijn. "De Graafschap heeft in de vorige ronde FC Twente verslagen. Dat bewijst dat het een sterk team is, dat ook tegen ons kan verrassen", stelt Schmidt, die ook weinig kan met het feit dat De Superboeren in de Keuken Kampioen Divisie actief zijn. "Van verhalen en analyses weet ik dat het niet makkelijk is om in Doetinchem te spelen."

Volgens Schmidt is iedereen bij PSV ongeschonden uit het duel met FC Utrecht gekomen. Ook hoopt hij nog voor de winterstop weer een beroep te kunnen doen op Noni Madueke.