Presidentskandidaat Barça verrast met enorm billboard nabij stadion van Real

Presidentskandidaat Barça verrast met enorm billboard nabij stadion van Real

15-12-2020 14:24
34

Joan Laporta probeert op ludieke wijze stemmen te winnen in aanloop naar de presidentsverkiezingen bij FC Barcelona op 24 januari. De voormalig voorzitter van de Catalanen heeft een gigantisch billboard laten plaatsen, nabij het Estadio Santiago Bernabéu van aartsrivaal Real Madrid.

'Verheugd om jullie weer te zien', luidt de tekst op de poster op slechts tweehonderd meter van de thuisbasis van de Koninklijke. Laporta was van 2003 tot 2010 al voorzitter van Barça en vierde in die periode grote successen. De aanstelling van trainers Frank Rijkaard en Pep Guardiola bleek een schot in de roos. De Catalanen wonnen onder zijn bewind vier keer La Liga en twee keer de Champions League.

Wedden

Meer odds

Laporta, die bekend stond als vertrouweling van Johan Cruijff, is één van de favorieten om de verkiezingen te winnen. Zijn belangrijkste uitdager is vermoedelijk Victor Font, die goed bevriend is met clubicoon Xavi. Toni Freixa, Xavi Vilajoana, Emili Rousaud, Pere Riera, Lluís Fernàndez Alà en Jordi Farré zijn de andere kandidaten.