Update: Ondoa hekelt Oostende na ontslag om vermeende lockdownparty

Update: Ondoa hekelt Oostende na ontslag om vermeende lockdownparty

15-12-2020 14:53 Laatste update: 15-12-2020 14:53
69

Voor Fabrice Ondoa zit het verhaal bij KV Oostende erop. De Belgische club heeft de Kameroense doelman dinsdag ontslagen vanwege een 'lockdownfeestje'.

Dat meldt KV Oostende dinsdag. Ondoa werd tijdens de nacht van zaterdag op zondag betrapt. De Kameroener, een concurrent van Andre Onana bij de nationale ploeg, organiseerde een lockdownfeestje, waarbij zo'n tien personen aanwezig waren. Oostende bestraft dat nu met de beëindiging van zijn contract.

"Als voetbalclub kunnen wij dergelijk egoïstisch en onverantwoord gedrag niet tolereren", vertelt algemeen directeur Gauthier Ganaye. "We zijn opgelucht dat wij tot nu toe nog geen enkele coronabesmetting gehad hebben en we doen er ook alles aan om dat zo te houden. Daarom wijzen we onze spelers steevast op hun plichten en zij nemen ook hun verantwoordelijkheid. De coronaprotocollen worden strikt nageleefd. KVO als club staat boven het individu en gezien de ernst van deze feiten zien we ons dan ook genoodzaakt om de ontslagprocedure ten opzichte van Fabrice Ondoa in gang te zetten."

De 24-jarige sluitpost werd in de zomer van 2018 overgenomen van Sevilla. De 41-voudige international raakte na zijn eerste seizoen echter zijn basisplaats kwijt en speelde deze jaargang nog geen minuut voor Oostende.

Update: Fabrice Ondoa is zich van geen kwaad bewust na zijn vermeende lockdownparty. De Kameroense doelman hekelt de beslissing van KV Oostende om hem te ontslaan. 'Ik hoorde het nieuws ongeveer tegelijkertijd met de media. Ik ben geschokt, ik heb niet eens de kans gekregen om mijn versie van het verhaal te vertellen', schrijft hij op Instagram.

'Ik heb net een brief van hun advocaat gekregen, het is schandalig. Als ze me hadden uitgenodigd voor een gesprek, hadden ze begrepen dat mij niets te verwijten viel. Ik heb helemaal niets georganiseerd, en zeker geen lockdownparty', benadrukt Ondoa, die een neef is van Ajax-doelman Andre Onana en ook zijn concurrent bij het nationale team.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie