Makaay waarschuwt nieuwe Feyenoord-coach Slot: 'Van heel ander kaliber dan AZ'

Makaay waarschuwt nieuwe Feyenoord-coach Slot: 'Van heel ander kaliber dan AZ'

15-12-2020 15:26
60

Roy Makaay vindt dat Arne Slot uitstekend werk heeft geleverd bij AZ, maar dat betekent niet dat hij automatisch de juiste trainer is voor Feyenoord. De oud-spits wijst op het verwachtingspatroon in De Kuip en de kwaliteit van de selectie.

Het is afwachten of de aanvallende speelwijze van Slot werkt bij Feyenoord. "Dat hangt af van het spelersmateriaal waar hij mee mag werken", zegt Makaay tegen De Telegraaf. "Ik weet niet wat hij kan halen. Kijk: Advocaat kiest niet voor niets voor deze vrij verdedigende manier van spelen. Dat past het best bij het huidige spelersmateriaal. Onder Dick laat de ploeg zich inzakken en houdt het de ruimtes klein, terwijl Slot met AZ een veel aanvallender speelwijze hanteerde."

Bovendien krijgt Slot in Rotterdam-Zuid met andere krachten te maken dan in Alkmaar. "Als je bij Feyenoord vier wedstrijden op rij een riante voorsprong verprutst, zoals AZ onder Slot overkwam, dan komen er bij Feyenoord andere krachten los dan bij AZ. Denk aan het legioen en aan een veel massalere media-aandacht. Dat is van een ander kaliber dan bij AZ."

"Je wordt als trainer van Feyenoord, als trainer van een club uit de traditionele top-drie, ook anders beoordeeld. In een beetje groot voetballand wordt de trainer van een echte topclub met een vergrootglas bekeken", besluit de oud-speler van Feyenoord.