'Anderlecht deed clublegende Nilis 'schijnvoorstel': derdeklasser bood meer'

'Anderlecht deed clublegende Nilis 'schijnvoorstel': derdeklasser bood meer'

15-12-2020 18:37
75

Waar veel fans van RSC Anderlecht hoopten op een terugkeer van Luc Nilis naar Brussel, bleek dat de voormalig PSV-spits niet in wilde stemmen met het voorstel van de Belgische club. Filip Joos, verslaggever van Sporza, geeft aan dat Anderlecht Nilis een veel te laag aanbod deed.

In Extra Time onthulde Joos dat het aanbod van Anderlecht allesbehalve voldoende was om Nilis terug te halen. De verslaggever geeft aan dat Anderlecht na een proefperiode niet meer dan een schijnvoorstel deed aan de clublegende. "Het aanbod voor Nilis was echt te laag, ze wisten dat hij het niet zou doen. Een soort aanbod als verpakking", stelde de journalist aan tafel bij Frank Raes.

Anderlecht bracht niet naar buiten wat er aan Nilis werd aangeboden, maar Joos verman uit een goede bron wat het bedrag zou zijn geweest. "Het zou gaan om minder dan 2.000 euro per maand." Nilis zou ondertussen ook al een voorstel gekregen hebben van een derdeklasser. Deze club deed een aanbod dat veel hoger was dan van Anderlecht. Nilis heeft voorlopig nog nergens op toegehapt en is nog zoekende naar een nieuwe werkgever.