Blind: 'Aan ene kant denk je aan tegenstander die qua naam iets makkelijker is'

Blind: 'Aan ene kant denk je aan tegenstander die qua naam iets makkelijker is'

15-12-2020 18:55
23

Daley Blind kijkt vol vertrouwen vooruit op de wedstrijden tegen OSC Lille in de knock-outfase van de Europa League. De Ajax-verdediger speelde vorig seizoen tegen de Franse ploeg in de Champions League en stelt dat het een zware kluif gaat worden.

Blind denkt na de loting terug aan de wedstrijden van vorig seizoen tegen Lille. "Het was toen ook een hele lastige ploeg, met veel kracht en snelheid in het team. Toen zijn we er ook niet zomaar doorgewandeld", geeft hij aan in gesprek met Ajax TV. "We moeten op ons best zijn om een tegenstander als Lille te verslaan en door te gaan naar de volgende ronde. Want dat is wat we willen."

Er waren makkelijkere tegenstanders mogelijk geweest, weet Blind. "Aan de ene kant denk je aan een tegenstander die qua naam iets makkelijker is, om in het toernooi te groeien. Aan de andere kant zijn dit de potjes die je wil spelen tegen grotere teams. Het is een leuke uitdaging voor ons elftal", vervolgt de verdediger, die verwacht dat het een zware strijd gaat worden. "Ze staan niet voor niets bovenaan in de Franse competitie op het moment, dat zegt genoeg."