Bekersurprise in Kralingen: PEC laat zich verrassen door KKD-middenmoter Excelsior

Bekersurprise in Kralingen: PEC laat zich verrassen door KKD-middenmoter Excelsior

15-12-2020 20:36
49

De eerste verrassing van de midweekse bekerronde is een feit. Eredivisionist PEC Zwolle is dinsdagavond uit de beker geknikkerd door de nummer twaalf van de Keuken Kampioen Divisie: Excelsior bereikte de achtste finale dankzij een curieuze treffer van Thomas Oude Kotte en een late goal van Ahmad Mendes Moreira.

De ploeg van Marinus Dijkhuizen had in de competitie drie keer op rij verloren en blameerde zich vrijdag tegen Jong FC Utrecht. Tegen PEC, de nummer elf van de Eredivisie, boden de Kralingers echter uitstekend partij. Beide teams gaven elkaar nauwelijks iets toe in de eerste helft en kregen één grote kans: Mike van Duinen schoot namens de gasten uit Zwolle voorlangs, Joël Zwarts stelde PEC-doelman Michael Zetterer op de proef.

Ook in het eerste kwartier na rust gebeurde er weinig, maar daarna werd de patstelling doorbroken. Vlak nadat Bram van Polen een uitgelezen kopkans had gemist, viel de openingstreffer aan de overzijde. Marc-Olivier Doué taxeerde een hoge bal verkeerd, waarna Oude Kotte door kon breken op links: de controleur leek voor te willen geven op Elías Ómarsson, maar de bal zeilde zomaar binnen bij de tweede paal.

PEC schrok wakker en ging op jacht naar de gelijkmaker. Clint Leemans en Doué testten doelman Alessandro Damen, die echter op de been bleef. Vlak voor tijd viel de wedstrijd definitief in het slot: de net ingevallen Mendes Moreira schoof de bal voorbij Zetterer en hielp Excelsior naar de laatste zestien.