Lescott-soap eindigt in mineur: eenmalige Copa del Rey-rentree valt in het water

Lescott-soap eindigt in mineur: eenmalige Copa del Rey-rentree valt in het water

15-12-2020 21:13
4

De Joleon Lescott-soap heeft weer een nieuwe wending gekregen. De 26-voudig Engels international stopte in 2017 met voetballen, maar zou een eenmalige comeback bij de Spaanse laagvlieger Racing Murcia maken: dat feest gaat echter niet door, omdat de Engelsman niet speelgerechtigd is.

De vierdeklasser speelt woensdag een Copa del Rey-wedstrijd tegen Primera División-club Levante en had dus speciaal voor die gelegenheid Lescott gestrikt. De 38-jarige verdediger werd al gepresenteerd terwijl hij nog niet zijn jawoord had gegeven, maar besloot na enige bedenktijd alsnog het avontuur aan te gaan.

Lescott zal er echter niet bij zijn tegen Levante: de Spaanse voetbalbond heeft hem niet vrijgegeven, maakt Racing Murcia dinsdag bekend via de officiële kanalen. De oud-verdediger van onder meer Everton en Manchester City kon niet op tijd in Spanje zijn om een coronatest te ondergaan en mag daardoor niet meespelen. Het is een bittere pil voor de Spaanse amateurclub, die de benodigde administratieve formaliteiten naar eigen zeggen al had afgehandeld.