Robben wil zich wéér terugknokken: Ga ik tóch nog een keer mijn best voor doen

Robben wil zich wéér terugknokken: "Ga ik tóch nog een keer mijn best voor doen"

15-12-2020 22:20
21

Arjen Robben maakte dit seizoen zijn rentree in het betaald voetbal, maar kwam nog niet verder dan 44 minuten tegen PSV en FC Utrecht. De 96-voudig Oranje-international komt voor de jaarwisseling niet meer in actie, maar is nog altijd vastbesloten om door te gaan.

Robben zat er even doorheen, nadat hij met een terugslag te maken kreeg. "De energie was ook wel even weg. Dan overweeg je ook wel even om te stoppen, natuurlijk gaat dat door je hoofd. Dat je misschien op een gegeven moment moet zeggen: het heeft geen zin", aldus de 36-jarige linkspoot voorafgaand aan het bekerduel met FC Emmen, in gesprek met FOX Sports. "Maar ergens zit dan die sportman in je... Ik weet niet wat het is, maar ergens zit dat stemmetje in je hoofd, die houdt je tegen."

Voorafgaand aan het seizoen wist hij waar hij aan begon. "Ik heb van het begin af aan heel duidelijk gezegd: jongens, ik ga het proberen. Het wordt misschien moeilijk, ik ben er een jaar uit geweest, ik ben niet meer de jongste, ik heb een blessureverleden... ", somt hij op. "Ik wil het zo graag voor de club doen. Dat jaar er tussenuit heeft me eigenlijk heel goed gedaan. Ik voelde me topfit. En dat heb ik eigenlijk nog steeds, dat is ook het frustrerende."

Robben wil dan ook niet van opgeven weten. "Als ik weer een keer meetrain, dan voelt het alsof je nooit weg bent geweest. Ik hoop gewoon écht nog op het veld terug te komen. Daar ga ik tóch nog een keer mijn best voor doen."