Update: West Bromwich ontslaat Bilic na gelijkspel tegen Manchester City

Update: West Bromwich ontslaat Bilic na gelijkspel tegen Manchester City

16-12-2020 09:15 Laatste update: 13:28
24

Slaven Bilic moet vrezen voor zijn baan. Nummer negentien West Bromwich Albion zou de 52-jarige Kroaat kunnen ontslaan na het gelijkspel bij Manchester City.

Dat meldt de BBC. Volgens de Engelse omroep twijfelt West Brom al langer of Bilic de juiste man op de juiste plek is. Toch is besloten om hem langer de tijd te geven, maar naar verluidt is het geduld nu op. De Chinese eigenaren van West Brom lijken nu toch van plan om in te grijpen en Bilic op straat te zetten. Hij zou de eerste ontslagen manager zijn in de Premier League.

Bilic, die een knap punt uit het vuur wist te slepen bij City, was dinsdag nog kalm over zijn positie. "Ik hou van mijn werk, geniet ervan en werk hard voor mezelf en de club. Al het andere heb ik niet onder controle. Ik bemoei me niet met wat er achter de schermen gebeurt." Volgens de BBC gaan er enkele namen rond bij West Brom. Sam Allardyce, Nigel Pearson, Mark Hughes en Eddie Howe zouden in beeld zijn om Bilic op te volgen.

Bilic werd eerder al ontslagen bij Lokomotiv Moskou, Besiktas, West Ham United en Al-Ittihad.

Update: West Bromwich Albion heeft Slaven Bilic ontslagen. De 52-jarige Kroaat was anderhalf jaar werkzaam op The Hawthorns. WBA staat momenteel negentiende in de Premier League met slechts zeven punten uit dertien duels. Dinsdag pakte de ploeg van Bilic nog wel een punt tegen Manchester City (1-1), maar het was voor de coach niet genoeg om het vege lijf te redden.

Bilic, in het verleden ook trainer bij West Ham United, Besiktas en Lokomotiv Moskou, wist vorig seizoen met West Bromwich Albion promotie naar de Premier League te bewerkstelligen. Hij is de eerste manager die dit seizoen wordt ontslagen in de Engelse competitie.