'NAC wil snijden in selectie en is bereid om goedbetaalde spelers te laten gaan'

'NAC wil snijden in selectie en is bereid om goedbetaalde spelers te laten gaan'

16-12-2020 10:05 Laatste update: 12:20
18

NAC Breda overweegt om enkele goedbetaalde spelers van de hand te doen om zo ruimte te maken voor winterversterkingen. Dat meldt BN DeStem woensdag. Het gaat om Roger Riera, Nacho Monsalve, Javier Noblejas, Anouar Kali en Huseyin Dogan.

De selectie van NAC telt momenteel dertig contractspelers. Daartussen zitten spelers die voor een fors bedrag op de loonlijst staan. NAC is bereid om mee te denken over een vertrek en hoopt voor de aankomende transferperiode wat financiële ruimte te maken.

Mattijs Manders, algemeen directeur van NAC, vindt het niet gek dat BN DeStem de namen van Riera, Monsalve, Noblejas, Kali en Dogan noemt. "Dit zijn spelers die best teleurgesteld zijn, omdat een aantal weinig (Riera en Dogan, red.) en sommigen niet (Monsalve, Noblejas en Kali, red.) spelen. En één die je noemt, was altijd basis en is nu op de bank beland", zegt hij tegen de krant. Manders doelt waarschijnlijk op Riera, die op het lijstje staat bij FC Barcelona.

Manders kan niet bevestigen dat dit spelers zijn die inderdaad gaan vertrekken. "Als deze jongens ongelukkig zijn en weg willen, dan gaan we daar niet voor liggen. We zoeken naar een oplossing die wenselijk is voor de club en goed is voor de speler."