De Telegraaf: Overmars lijkt bezig aan laatste maanden als directeur van Ajax

De Telegraaf: Overmars lijkt bezig aan laatste maanden als directeur van Ajax

16-12-2020 13:09 Laatste update: 13:16
126

De fans van Ajax lijken er ernstig rekening mee te moeten houden dat Marc Overmars na dit seizoen vertrekt bij Ajax. Dat meldt De Telegraaf, naar aanleiding van de berichten uit Spanje.

De Catalaanse journalist Oriol Domènech, een goede bekende van Overmars, meldde dat de succesvolle directeur voetbalzaken aan zijn laatste maanden bezig is in de Johan Cruijff Arena. Volgens De Telegraaf lijkt dat bericht te kloppen. Dat kan weleens verband houden met de presidentsverkiezingen bij FC Barcelona, concludeert ook de ochtendkrant. 'Verder geen nieuws en geen reacties!', laat Overmars weten in een reactie.

Overmars speculeerde in oktober vorig jaar al over een afscheid, al verlengde hij in maart 2019 nog zijn contract tot medio 2024. "Bij mijn aanstelling dacht ik dat ik drie of vier jaar zou blijven. Voor mij geldt wel – en voor Edwin van der Sar ook, denk ik – dat we dit niet tot ons zestigste zullen blijven doen. Daarvoor vreet deze functie te veel energie. Heel Nederland kijkt mee en heeft een mening. Daar staat overigens ook veel tegenover. We zijn samen trots dat Ajax er weer staat in Europa."

Een afscheid van Overmars zou passen 'bij het ambitieuze toekomstplaatje dat hij voor zichzelf heeft geschetst'. De afgelopen jaren negeerde hij nog meermaals toenaderingspogingen van zijn oude clubs Arsenal en Barcelona. De voormalig linksbuiten had toen nog niet het gevoel dat hij klaar was bij Ajax, waar hij bovendien coach Erik ten Hag niet in de steek wilde laten. Ook wilde hij pas weer naar het buitenland als zijn zoons zelfstandig waren.

Het moment om alsnog voor een nieuw avontuur te kiezen, lijkt nu dan toch aangebroken, meldt De Telegraaf. Hij heeft een aardig spaarpotje aangelegd bij de Amsterdammers, die bovendien succesvol waren in Europa de laatste jaren.